Dzisiaj zaprezentuję wyjątkowe dla mnie ciasto: bez jaj, bez zbędnego
tłuszczu (masło, margaryna) i co równie ważne wystarczająco słodkie.
:)
- 115 g wiórków kokosowych
- 190 g mąki
- 200 g cukru
- 300 ml mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 100 g czekolady mlecznej
- 2 łyżki mleka
prażone płatki migdałów, wiórki kokosowe
Wykonanie:
Mąkę przesiać do miski, wsypać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać suche składniki. Wlać mleko. Ponownie wymieszać.
Okrągłą blachę (sugerowana średnica 18 cm, ja użyłam większej) posmarować masłem i posypać bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać 3/4 ciasta. Pozostałą masę łączymy z 1 łyżką kakao i tworząc zygzaki wylewamy na jasne ciasto.
(Z wyszukanych przepisów)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz