Wypróbowałam już wiele przepisów na
sałatkę z wykorzystaniem zupek chińskich zmieniając wielokrotnie do niej składniki. Mam nadzieję, że tak skomponowana sałatka jak ta poniżej, przypadnie i Wam do gustu.
Składniki:
- 2 opakowania zupek chińskich (np. kurczak ostry i łagodny)
- 1 czerwona papryka
- 2 duże ogórki kiszone
- 1 puszka kukurydzy
- 140g szynki
- 3 - 4 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
- szczypiorek
Wykonanie:
Makaron z zupek chińskich pokruszyć na
mniejsze kawałki, wsypać dołączone do niego przyprawy i zalać wrzątkiem
do wysokości makaronu. Przykryć i odstawić na kilkanaście minut, aż
makaron całkowicie wchłonie wodę.
Paprykę, ogórek kiszony i szynkę pokroić w kostkę.
Wszystkie pokrojone składniki wymieszać z
makaronem, dodać kukurydzę, majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz