Ta warzywna sałatka jest bardzo pożywna, smaczna, ale niestety
kaloryczna, a to właśnie za sprawą żółtego sera.
Możecie go pokroić w drobniejszą kostkę, niż ja to zrobiłam i dodać go
opcjonalnie według własnego smaku i upodobania.
- 1 brokuł
- ok. 200 g sera żółtego
- 1 mały por (biała część)
- pół puszki (400 g) fasoli czerwonej
- pół puszki (340 g) kukurydzy
- pół papryki czerwonej
- kilka łyżek majonezu i śmietany (śmietanę można zastąpić jogurtem)
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
Wykonanie:
Ser żółty, paprykę i por kroimy w kostkę.
Majonez rozcieńczamy śmietaną, mniej więcej pół na pół.
Pokrojone warzywa łączymy z warzywami z puszki, przyprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, dodajemy sos majonezowy i mieszamy wszystko razem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz