Nie ma chyba takiego miasta w którym nie natknęlibyśmy się na budkę z zapiekankami.
Ostatnio nabrałam na nie ochoty i na jednej z imprez podałam je
gościom w formie małych przekąsek na ciepło. Nie muszę chyba pisać, że
cieszyły się dużym powodzeniem! :)
- długa bułka
- pieczarki
- cebula
- olej do smażenia
- ser żółty
- sól, (oregano, granulowany czosnek, zioła prowansalskie itp.)
Pieczarki i ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Cebulę poszatkować, zeszklić na oleju, następnie dorzucić do cebuli pieczarki i usmażyć je wraz z cebulą. Doprawić solą i ulubionymi przyprawami.
Bułkę pokroić pod skosem na mniejsze części, nałożyć na nie farsz pieczarkowy, posypać serem żółtym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na kilka minut (do rozpuszczenia się sera).
Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz