Marzysz o deserze, pysznym obiedzie czy kolacji dla dwojga? Ten blog postara się pomóc znaleźć Ci to, czego szukasz...

5 cze 2017

Miniaturowe zapiekanki

Nie ma chyba takiego miasta w którym nie natknęlibyśmy się na budkę z zapiekankami.  
Ostatnio nabrałam na nie ochoty i na jednej z imprez podałam je gościom w formie małych przekąsek na ciepło. Nie muszę chyba pisać, że cieszyły się dużym powodzeniem! :)





Składniki:
  • długa bułka
  • pieczarki
  • cebula
  • olej do smażenia
  • ser żółty
  • sól, (oregano, granulowany czosnek, zioła prowansalskie itp.)
Wykonanie:
  Pieczarki i ser żółty zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Cebulę poszatkować, zeszklić na oleju, następnie dorzucić do cebuli pieczarki i usmażyć je wraz z cebulą. Doprawić solą i ulubionymi przyprawami.
Bułkę pokroić pod skosem na mniejsze części, nałożyć na nie farsz pieczarkowy, posypać serem żółtym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na kilka minut (do rozpuszczenia się sera).
Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz