Marzysz o deserze, pysznym obiedzie czy kolacji dla dwojga? Ten blog postara się pomóc znaleźć Ci to, czego szukasz...

29 maj 2017

Pasta jajeczna

Jedna z ulubionych past w naszej trzyosobowej rodzinie. Wyśmienicie smakuje z każdego rodzaju pieczywem.
(z wyszukanych przepisów)





Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • mała cebula,
  • ok. 50 g serka topionego (ziołowego lub śmietankowego),
  • kilka gałązek natki pietruszki,
  • ok. 2 łyżek majonezu,
  • sól, pieprz.

Wykonanie:

Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Połączyć je z drobno posiekaną cebulą, natką pietruszki, serkiem topionym i majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać składniki ze sobą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz