Sycąca i pyszna sałatka. Świeżości w smaku dodaje jej aromatyczny
koperek i natka pietruszki. Blanszowany kalafior jest chrupki i świetnie
komponuje się z resztą składników. Natomiast delikatna ostrość dymki
idealnie wydobywa smak sałatki.
(Przepis pochodzi z gazetki)
- 4 duże, ugotowane w mundurkach ziemniaki
- 250g kalafiora
- 200g fasolki szparagowej mrożonej lub świeżej
- 100g zielonego groszku z puszki
- 2 gałązki cebulki dymki
- 2 gałązki koperku
- 2 gałązki natki pietruszki
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu / śmietany
- sól, pieprz do smaku
Majonez połączyć z jogurtem i posiekaną dymką, koperkiem oraz natką pietruszki.
Ziemniaki pokroić w grubą kostkę.
Kalafior podzielić na różyczki i blanszować 3 minuty w wodzie.
Fasolkę ugotować.
Warzywa doprawić solą i pieprzem. Na koniec wymieszać wszystkie składniki sałatki z sosem majonezowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz