Marzysz o deserze, pysznym obiedzie czy kolacji dla dwojga? Ten blog postara się pomóc znaleźć Ci to, czego szukasz...

7 cze 2017

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

Sycąca i pyszna sałatka. Świeżości w smaku dodaje jej aromatyczny koperek i natka pietruszki. Blanszowany kalafior jest chrupki i świetnie komponuje się z resztą składników. Natomiast delikatna ostrość dymki idealnie wydobywa smak sałatki.
(Przepis pochodzi z gazetki)







Składniki:
  • 4 duże, ugotowane w mundurkach ziemniaki
  • 250g kalafiora
  • 200g fasolki szparagowej mrożonej lub świeżej
  • 100g zielonego groszku z puszki
  • 2 gałązki cebulki dymki
  • 2 gałązki koperku
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu / śmietany
  • sól, pieprz do smaku
Wykonanie:

 Majonez połączyć z jogurtem i posiekaną dymką, koperkiem oraz natką pietruszki.
Ziemniaki pokroić w grubą kostkę.
Kalafior podzielić na różyczki i blanszować 3 minuty w wodzie.
Fasolkę ugotować.
Warzywa doprawić solą i pieprzem. Na koniec wymieszać wszystkie składniki sałatki z sosem majonezowym.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz