Marzysz o deserze, pysznym obiedzie czy kolacji dla dwojga? Ten blog postara się pomóc znaleźć Ci to, czego szukasz...

7 cze 2017

Jajka z awokado

Jajka na łące z kwiatów rzodkiewek i trawie z awokado. Wiosenna, zdrowa i bardzo efektowna przystawka, która ozdobi każdy stół wielkanocny.  :)
(przepis z gazetki)





Składniki:
  • awokado
  • drobny szczypiorek
  • jajka
  • rzodkiewka
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • cytryna
Wykonanie:
 Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki. Awokado rozgnieść widelcem, skropić cytryną dodać posiekany szczypiorek, posolić. Wyłożyć na płaski talerz,  ułożyć jajka, doprawić, ozdobić rzodkiewką i natką pietruszki.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz