Marzysz o deserze, pysznym obiedzie czy kolacji dla dwojga? Ten blog postara się pomóc znaleźć Ci to, czego szukasz...

7 cze 2017

Pasta z makreli

 Pasta z makreli jest naprawdę wyśmienita. Jest to jedna z moich ulubionych past z dzieciństwa. 
Najlepiej smakuje podawana z chlebem.
Wykonanie tej pasty jest banalnie proste.








Składniki:
 
  • 1 ryba wędzona z makreli
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 1 mała cebula
  • majonez (około 2 łyżek)
  • sól , pieprz do smaku

Wykonanie:
 
 Usunąć z ryby ości i skórę. Ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę. 
Rybę połączyć ze wszystkimi składnikami, dokładnie wymieszać.
Doprawić solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz