Uwielbiam naleśniki nie tylko za to, że są pyszne, ale również za różnorodność dań, które można z nich wykonać.
Robi się je szybko i wykorzystuje do nadzienia przeróżne składniki.
Do tego ciasta naleśnikowego dodałam odrobinę oregano, które dodało im oryginalniejszego smaku.
- mleko
- jajka
- mąka
- woda
- sól
- oregano
- olej do smażenia
Składniki do farszu:
- szynka
- żółty ser
- ketchup, sos meksykański
Wykonanie:
Łączymy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe, dodając sporą szczyptę oregano (do smaku).
Na patelni teflonowej rozgrzewamy odrobinę oleju, rozprowadzamy ciasto naleśnikowe i smażymy, aż ładnie się zarumieni z jednej strony, następnie przekładamy na drugą stronę i kładziemy plaster żółtego sera (lub posypujemy startym serem), pokrojoną w paski szynkę i polewamy ketchupem lub sosem meksykańskim.
Zawijamy naleśnika bezpośrednio na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz