Marzysz o deserze, pysznym obiedzie czy kolacji dla dwojga? Ten blog postara się pomóc znaleźć Ci to, czego szukasz...

7 cze 2017

Naleśniki z szynką

Uwielbiam naleśniki nie tylko za to, że są pyszne, ale również za różnorodność dań, które można z nich wykonać. 
Robi się je szybko i wykorzystuje do nadzienia przeróżne składniki.
Do tego ciasta naleśnikowego dodałam odrobinę oregano, które dodało im oryginalniejszego smaku. 




Składniki na ciasto naleśnikowe:

  • mleko
  • jajka
  • mąka
  • woda
  • sól
  • oregano
  • olej do smażenia

Składniki do farszu:

  • szynka
  • żółty ser
  • ketchup, sos meksykański

Wykonanie:

 Łączymy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe, dodając sporą szczyptę oregano (do smaku).  
Na patelni teflonowej rozgrzewamy odrobinę oleju, rozprowadzamy ciasto naleśnikowe i smażymy, aż ładnie się zarumieni z jednej strony, następnie przekładamy na drugą stronę i  kładziemy plaster żółtego sera (lub posypujemy startym serem),  pokrojoną w paski szynkę i polewamy ketchupem lub sosem meksykańskim.
Zawijamy naleśnika bezpośrednio na patelni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz